Naskah Pidato Bahasa Sunda

Pidato Bahasa Sunda - Pidato dalam bahasa sunda dinamakan Biantara. Sama halnya terhadap pidato-pidato lainnya, pidato bahasa Sunda juga yaitu sebuah pengajuan,pengutaraan cita-cita atau fikrah bagi berbagai macam genus atau di haluan biasa.Contoh Pidato Bahasa Sunda Ngeunaan Kabersihan Lingkungan. Asalamu'alaikum wr. wb. Para hadirin anu ku simkuring di pihormat, alhamdulilah danget ieu urang sadayana tiasa pateupung lawung pa amprok jonghok, dina raraga urang mi eling kanu legal kabersihan Jawa Barat.Contoh Naskah | Teks Pidato Bahasa Sunda Singkat. Sagala Nuaya dina pidato ieu mung saukur conto, mangga diedit deui sasuai sareng kaperyogian urang. Assalamu'alaikum Wr Wb Hadirin si anu ku simkuring dipihormat., Kersaning Gusti Nu Maha Suci...Home » melancarkan bahasa sunda » naskah pidato bahasa sunda tema kebersihan. nah itu tuangan bersandar-kan pidato atau biantara berdasarkan bahasa unda dan tentunya di barengi atas menggunaka penerjemahan dalam bahasa indonesianya, supaya bab hari ini bermanfaat kalau sampeyan semua .Pidato dalam bahasa sunda disebut Biantara yaitu perkakas memasyarakatkan tamadun keturunan macam indonesia khususnya pranata bangsa sunda arah bahasa sunda leler satu sifat jawa barat yang ada perbendaharaan bagai kosakata yang komplit .

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Tema Kebersihan

Resep asinan dan menuntut ilmu bercermin bahasa sunda bareng teh shanty. Viral...Mukodimah pidato bahasa sunda unik dan lucu. Atep Gasti.√ 9+ Contoh Pidato Bahasa Sunda Terlengkap Beserta Pengertian Pidato. By imron rosyadiPosted on 1 March 2021. Pernahkah awak mendengar Biantara? Apa itu biantara? Biantara artinya yakni Pidato dalam bahasa sunda.Naskah Pidato Bahasa Sunda Tema Kebudayaan. Assalamu'alaikum w. w. Ibu guru anu ku simkuring dipihormat. Teu kalangkung rerencangan sadayana. Langkung ti payun, mangga urang sami-sami muji syukur ka Gusti Nu Mahaangung...Pidato Bahasa Sunda - Pidato yang dibuat dalam bahasa Sunda dinamakan biantara. Isinya kurang lebih merupakan ragam pidato lainnya, yang dibuat dan disampaikan dalam bahasa Indonesia. Pidato dalam bahasa sunda juga bertujuan menurut mengutarakan suatu angan...

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Tema Kebersihan

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda

Biantara bahasa Sunda atau pidato bahasa sunda bermacam-macam temanya seolah-olah pidato bahasa sunda tentang perpisahan... 2.2 Naskah & Susunan Pidato/ Biantara Bahasa Sunda. Bahan-bahan pikeun pidato nu ku urang rek ditepikeun kudu di persiapkeun heula ti anggalna sepak terjang pidato dina...Contoh Naskah Pidato | Biantara Basa Sunda Tema Internet. Assalamualaikum.wr.wb. Bapa/ sumber dosen si fulan dipikahormat sareng rerencangan si polan dipikacinta, sateuacana hayu urang panjatkeun puji sareng sukur ka menak Alloh nu berlebihan Esa, si fulan tos masihan rohmat sarta hidahyana ka urang sadayana.Naskah Pidato bahasa Sunda. Uploaded by. Purnawati. Report this Document. Description: Naskah Pidato bahasa Sunda. Copyright: © All Rights Reserved. Flag for inappropriate content.Contoh Pidato Bahasa Indonesia Memang sangatlah tidak mudah kita bisa berpidato dari ikhlas di depan adi. Kita harus menelaah akar beragam teori yang memadai, dan dituntut beri latihan cara konsisten sehingga nanti kita bisa mengelah pidato berdasarkan lebih mustakim lagi.Assalamu'alaikum Wr Wb. Puji sinareng syukur hayu urang sanggakeun ka kahidarat allah swt nu parantos masihanmangrebu-rebu puas, bahagia islam, lega dogma , sareng puas nyaman. Teu hilap salawat sarengsalam hayu urang haturkeun ka Nabi termasyhur, Nabi Muhammad SAW ka kulawargana...

Perbedaan Pidato Ceramah Dan Khotbah Kata Penutup Pidato Pidato Bahasa Sunda Singkat Pidato Bahasa Jawa Tentang Kesehatan Struktur Teks Pidato Persuasif Pidato Bahasa Sunda Tentang Corona Orang Yang Berpidato Disebut Orang Yang Ahli Pidato Pidato Pergaulan Bebas Teks Pidato Maulid Nabi Saw Singkat Naskah Pidato Perpisahan

Naskah Pidato, Biantara Bahasa Sunda Tentang Narkoba!

Pada esai sebelumnya bayu juga jadi mengesahkan cetakan risalah bahasa sunda yang berkaitan atas narkoba ini, terhadap judul: arakan ayat bahasa sunda pada narkoba.

Nah, kepada kesempatan bahar ini kembali ego share alpa Minggu esa acuan biantara atau pidato berkat menerapkan bahasa sunda tentu ancaman narkoba, yang jangan-jangan bisa sira jadikan cermin gaya peralatan kalau tugasmu disekolah.

Saat mendapai tugas menyusun sebuah naskah wacana biantara atau pidato ini memang susah-susah gampang, namun adakalanya kita seakan menganggap kebingungan saat bagi menya-takan sebuah biantara atau pidato yang bersetuju, malahan andai kita belum menginterpretasikan bakal topik yang bakal kita bawakan nantinya.

Namun jangan khawatir, disini basasunda.com betul menghadirkan beberapa tandu naskah teks biantara atau pidato berlandaskan mengaplikasikan bahasa sunda untuk dijadikan gaya kelebut. Dan dibawah ini sama dengan lengah tunggal contoh biantara singkat sama ancaman narkoba.

Namun sebelum itu, segala apa itu narkoba? Narkoba sendiri yakni akronim berkat narkotika, psikotropika, dan obat-obatan terlarang. Banyak amat kelebut pada narkoba ini, semisal morphine, heroin, cocaine, ektasi, kokain, ganja atau marijuana, shabu, dan masih berbagai macam lagi jenisnya.

Obat-obatan yang disebutkan diatas, tidak tersedia dikonsumsi, lebih-lebih lagi macam khilaf, arah narkoba dapat memusnahkan kru serta mental engkau.

Narkoba beresiko merusak jantung, dan sifatnya menimbulkan ketagihan oleh menggunakannya, perlahan dia perihal merusak perhelatan saraf punat mengenai daya upaya. Namun tidak tuntas di engkau, selain memudaratkan kru dan pikiran, narkoba juga bisa mengganggu saat kita bersosialiasi. Langsung saja, dan berikut yakni tuangan pidatonya arah menerapkan basa sunda.

Naskah Teks Biantara Pidato Pahasa Sunda Tentang Narkoba

Assalamualaikum Wr. Wb.. Wilujeng enjing ka Sadayana, ayahanda/Ibu Guru fu-lanah ku simabdi dipihormat sareng sadaya rerencangan si polan ku sim khadam dipikanyaah. Ti payun mangga urang kedalkeun puji sinareng sukur heula ka Allah S.W.T si anu dimana salawasna nyalindungan urang sadayana, solawat sinareng salam kanggo Nabi Muhammad SAW. Nu alhamdulillah urang tiasa bubuk lawung dina danget ieu, dina kaayaan nyaman wala’fiat.

Hadirin anu kusimabdi dipihormat. Dina ieu kasempetan teh sim babu bade medarkeun ngeunaan risiko Narkoba pikeun urang sadaya.

Narkoba singketan tina “narkotika sareng obat-obatan terlarang” fu-lanah tiasa ngabahayakeun tur ngabogaan resiko kacanduan pikeun nu makena. Saur jago kesehatan, narkoba teh sabenarna mah senyawa-senyawa psikotropika fu-lanah umum dipake pikeun ngabius pasen anu rek dioperasi atawa dipake pikeun ngubaran panyakit nu tangtu.

Narkoba tepat haram, sekiranya geus dipake di ka-gok pikiran atawa disalah gunakeun. Narkotika kabagi berlaku 3 tarekat, diantawisna nyaeta:

Narkotika ideologi ka-hiji, Nyaeta narkotika si polan pling ngabahayakeun. Daya adiktifna atawa matak nyanduna abadi kacida. Golongan ieu sakuduna mah ukur dipake pikeun panalungtikan di laboratorium pikeun elmu pangaweruh. Conto jenis narkoba mazhab kahiji ieu di antawisna nyaeta: ganja, heroin, kokain, morfin, jeung opium.

Narkotika lelehan ka-dua, Jenis narkotika sirkulasi udara ka-dua ieu daya adiktif kawilang langgeng, kuduna ukur dipake pikeun ngubaran jeung panalungtikan. Conto bagaikan narkoba keyakinan kadua nyaeta: petidin, benzetidin, jeung betametadol.

Narkotika adicita ka-tilu, Narkotika pendapat ieu nyaeta narkotika si fulan daya adiktif pang hampangna, tapi sarua bae ukur bisa dipake pikeun ngubaran jeung panalungtikan. Conto ragam narkoba filsafat ka tilu teh diantawisna nyaeta: kodein jeung turunana.

Nah, salian ti narkotika ayahanda psikotropika, psitropika teh nyaeta penggalan atawa obat salian si fulan ganjil narkotika, boh nu natural boh sintesis atawa jieunan, si polan boga pangaruh psikoaktif ngaliwatan pangaruh selektif kana agenda saraf umbi ayad si fulan ngalantarankeun parobahan has kana ulah berdaya guna jeung paripolah nu makena. Aya opat pancuran obat psikotropika teh, nyaeta:

Golongan si dia ka hiji, psikotropika si polan daya etape adiktifna pangkuatna, misalna contona nyaeta: MDMA, LSD, STP, jeung ekstasi.

Golongan anu kadua, papi psikotropika si dia daya adiktifna kuat, sapertos: Amfetamin, metamfetamin, jeung metakualon.

Golongan si polan ka tulu, psikotripika si anu daya kepingan adiktifna sinting, misalna contona: Lumibal, buprenorsina, jeung fleenitrazepam.

Golongan anu ka opat, nyaeta adicita fu-lanah daya adiktifna hina, misalna: Nitrazepam (BK, mogadon, dumolid) sareng diazepam.

Zat Adiktif Liana

Salian 4 isme eta, papi ronde adiktif liana anu nyieun pamakena katagihan atawa hese eren (gumantung) ka eta tahap teh, nyaeta contona: roko, alqohol, sareng si anu sejena nu mantak nyieun mabok.

Nah intina mah, sadayana si polan disebut narkotika, psikotropika, sareng unit adiktif eta teh saberna sayap si dia ngan ukur mangpaat pikeun ngubaran si fulan geriung sapertos ngubaran kangker, atawa pikeun jalmi anu bade dioprasi sarta pikeun panalungtikan dilaboratorium.

Nanging manakala eta disalah gunakeun sarta dipakena ngalewihan dosis atawa aturana, eta sama mantak cilaka.

Nah, mung sakitu wae si dia tiasa ku sim khadam kapihatur. Hatur nuhun kasadayana, hapunten bilih bapak kalepatan sareng kakirangan nana dina biantara sim beta ieu.

Wassalamualaikum wr.wb..

Demikianlah pola naskah referensi biantara bahasa sunda atau pidato bahasa sunda akan narkoba yang dibawakan arah mengaplikasikan bahasa sunda, semoga berfaedah hasan? Dan terimakasih akan waktunya.

✓[2021] Contoh Pidato Bahasa Sunda PC / Android App Download [Latest]

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, ✓[2021], Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, Android, Download, [Latest]

Contoh Pidato Bahasa Sunda Singkat Padat Jelas

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, Singkat, Padat, Jelas

Contoh Pidato Bahasa Sunda Singkat

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, Singkat

Contoh Pidato Bahasa Sunda Cho Android - Tải Về APK

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, Android, Tải

Teks Pidato Bahasa Sunda Tentang Proklamasi Kemerdekaan

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Pidato, Bahasa, Sunda, Tentang, Proklamasi, Kemerdekaan

Contoh Pidato Bahasa Sunda 1.1.0 Apk | Androidappsapk.co

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, 1.1.0, Androidappsapk.co

Pidato Perpisahan Bahasa Sunda - Beanfasr

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Pidato, Perpisahan, Bahasa, Sunda, Beanfasr

Pidato Bahasa Sunda (Page 1) - Line.17QQ.com

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Pidato, Bahasa, Sunda, (Page, Line.17QQ.com

Contoh Pidato Bahasa Sunda安卓下载,安卓版APK | 免费下载

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda安卓下载,安卓版APK, 免费下载

Contoh Pidato Bahasa Sunda Singkat Padat Jelas – Cute766

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, Singkat, Padat, Jelas, Cute766

Contoh Pidato Bahasa Sunda Pendek | Dunia Belajar

Naskah Pidato Bahasa Sunda : naskah, pidato, bahasa, sunda, Contoh, Pidato, Bahasa, Sunda, Pendek, Dunia, Belajar